Skip to main content

Categories

Mobiliteit Stationsmeester

Parkeren en deelmobiliteit
In Stationsmeester dragen wij ons steentje bij aan een nieuwe stedelijke mobiliteitsoplossing.

Door gebruik te maken van het openbaar vervoer, de fiets of een deelauto beperken we het gebruik van de eigen auto. Hieronder maak je kennis met de voorzieningen van Stationsmeester die deze missie van de gemeente Dijk en Waard mogelijk maken.

Dubbelgebruik van parkeervoorzieningen
Tussen de twee woontorens bouwen we een stallingsgarage van twee lagen. Op niveau -1 verhuren wij de autostallingsplaatsen in principe aan bewoners en eigenaren. Op niveau 0 stimuleren we dubbelgebruik. Dat doen we door de parkeerplaatsen die overdag vrijkomen doordat bewoners op pad zijn, te gebruiken voor bezoekers of gebruikers van de commerciële ruimten.

Abonnementen en parkeren bezoeker
Voor het parkeren voor bewoners geven we abonnementen uit voor de 0-laag en verhuren we op kenteken op de -1-laag. Bezoekers, waarvan geen abonnement of huurovereenkomst bekend is, mogen tegen betaling parkeren. Bewoners die bezoek ontvangen geven de bezoekers toegang tot de garage. Het bezoekerstarief zullen we nog nader vaststellen. Hierbij zal de eigenaar van de garage zich laten leiden door het parkeertarief dat gaat gelden in het gehele stationsgebied.

Het aantal abonnementen dat we uitgeven voor de begane grond ligt (zeker bij dubbelgebruik) hoger dan het aantal beschikbare stallingsplaatsen. Dit houdt in dat de abonnementhouder geen zekerheid heeft dat er altijd een stallingsplaats beschikbaar is. De abonnementsvoorwaarden werken we momenteel verder uit.

Stallingsplaatsen huurauto
Op niveau -1 worden stallingsplaatsen op kenteken verhuurd. Er zijn ca. 52 stallingsplaatsen beschikbaar voor verhuur. Wij onderzoeken nog de mogelijkheid om maatwerk te kunnen leveren voor enkele kleinere auto’s of motoren. De huurvoorwaarden werken we momenteel verder uit.

Fietsenstalling
Beide woongebouwen hebben hun eigen collectieve fietsenstalling. De fietsenstalling ligt binnen de beveiligde schil van het gebouw. Bij een 2-kamerappartement horen 2 fietsstallingsplekken en bij een 3-kamerappartement 2,7 fietsstallingsplekken. Verder bieden wij in de fietsenstalling de mogelijkheid ook de stalling van fietsen voor bezoekers op te nemen. Hiervoor zijn 41 fietsstallingsplekken gereserveerd. De bewoner van het appartement biedt de bezoeker dus de mogelijkheid de fiets te stallen in de hiervoor aangegeven ruimte. In de collectieve fietsenberging plaatsen we ook 5 deelfietsen als onderdeel van de deelmobiliteitsoplossing.

Deelauto’s
In de stallingsgarage van de Stationsmeester willen wij 4 deelauto’s laten plaatsen voor collectief gebruik. Wij zijn momenteel in overleg met de andere ontwikkelaars en de gemeente Dijk en Waard om hier een passende uitwerking aan te geven. De plaatsing van deze deelauto’s is gesitueerd op niveau 0 van de stallingsgarage. Wij sluiten echter nog niet uit dat een collectieve oplossing in het stationsgebied gaat leiden tot één of meer parkeerhubs in het gebied, waar meerdere deelauto’s klaar staan voor gebruik. Ons doel is om het gebruiken van een deelauto zo laagdrempelig mogelijk te maken. Daarnaast zal het type auto aan moeten sluiten op de vraag van de gebruikers. Dit vraagt onderzoek. Wij komen hier nog op terug.